fredag 21 juli 2023

Det hände en sommar - Tessa Bailey

Piper Bellinger är omåttligt populär och Hollywoods paparazzi är henne ständigt i hälarna. När en fest spårar ur skickar hennes styvfar henne till en pittoresk kuststad för att jobba på en lokal pub, med förhoppningen att hon en gång för alla ska lära sig att ta ansvar. Där träffar hon den stora, skäggiga sjökaptenen Brendan, som är övertygad om att hon inte kommer stå ut ens en vecka. Och hon måste medge att bara tanken på att sova i en sunkig lägenhet får det att klia på kroppen. Men Piper är fast besluten att bevisa att hon är någon att räkna med.

Trots olikheterna flammar en obestridlig attraktion upp mellan Piper och Brendan. Piper vill inte ha några distraktioner, särskilt inte känslor för en man som seglar iväg i solnedgången och är borta flera veckor. Men allteftersom tiden går börjar Piper undra om det glammiga, ytliga liv hon känner till verkligen är vad hon vill ha. Hon inser att staden - och Brendan - faktiskt har fångat hennes hjärta.Tessa Bailey kan lösa alla problem utom sina egna. Därför låter hon istället fiktiva enstöriga män, ofta med skägg, och älskvärda hjältinnor göra det. Hon bor på Long Island, USA, och undviker helst solen och sociala interaktioner, och undrar sedan varför ingen har ringt.

Mina tankar

En bok som jag verkligen hade tänkt mig att ge högsta betyg ända till den kom till ungefär mitten. Då sjönk betyget drastiskt för jag förstår inte varför sexscener måste vara så extremt ingående och vansinnigt vulgära. Jag är absolut inte pryd och har inget emot sex och erotik i böcker, men snälla... låt läsarna få använda sin egna fantasi, allt behöver inte skrivas på näsan och definitivt inte skrivas i ett helt långt kapitel, sida upp och sida ner, Jag vet hur sex går till. 

Annars är storyn riktigt bra och den hade kunnat bli en fullpoängare då författaren har härliga karaktärer, fina miljöer och allt annt som en härlig feelgood ska ha.
Ärligt kan jag säga att jag snabbt bläddrade förbi alla dessa sexscener och läste resten med stor behållning. 

Titel: Det hände en sommar
Författare: Tessa Bailey
Ljudbok: Disa Östrand
Förlag: Harperlove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar