onsdag 12 juli 2023

Alliansen - Michaela Winglycke


Dahlia Wester är föräldraledig med sitt första barn och sambo med juristkollegan Philip. Men oron växer över en hemlighet som hon inte har delat med honom, en som kan sätta hela deras förhållande på spel.
 Samtidigt känner sig Dahlia övervakad och hon befarar att Veera Kauppi och hennes kriminella nätverk är ute efter att hämnas tidigare oförrätter.
På jobbet får Philip en vårdnadstvist på sitt bord. Vid första anblick verkar den okomplicerad, men snart finner han sig indragen i ett besvärligt fall på ön Sandhamn i Stockholms skärgård. Begravda sanningar och lögner riskerar att komma upp till ytan – och någon är beredd att göra allt för att det inte ska ske.
Det här är del tre i serien om Dahlia Wester. En serie där vi får följa Dahlia såväl privat som i hennes jobbkarriär på advokatbyrån Edbladh. Den här tredje delen gillar jag bättre än tvåan och då var ända del två jättebra. Michaela har verkligen lyckats med den psykologiska spänningen hela vägen och det förekommer en och annan twist som vänder på allt man trott sig ha klurat ut.

Jag gillar Dahlia, hon är en lite udda person som har sina tics men man kan inte annat än gilla henne. Jag rekommenderar dig att läsa böckerna i rätt ordning, då man följer karaktärerna på såväl arbetsplatsen som i privatlivet.
Jag hoppas på en fortsättning. 

Titel: Arrangemanget (del 3) 
Författare:  Michaela Winglycke
Ljudbok: Gunilla Leining
Förlag: Wapi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar