måndag 31 juli 2023

Den frusna polisen - Olséni & Hansen

Handling
Sedan kriminalkommissarie Frank Mobergs hustru oväntat gått bort ett halvår tidigare, har Frank hårdnackat vägrat att prata med företagshälsovårdens psykolog. Istället begraver han sig i arbete och oroar sig samtidigt för sin sävliga och något överviktiga bassett, Betty, som är ensam hemma på dagarna. När Franks gamle far, Gösta, ringer i panik och hasplar ur sig att han gjort ett makabert fynd i en av andelsfrysarna i Glemmingebro blir det startskottet på Franks jakt efter en kallblodig mördare som hemvant rör sig på Ystads pittoreska kullerstensgator. Då Frank har en personlig koppling till offret bestämmer han sig för att ta hand om utredningen på egen hand och lämnar in polisbrickan med förevändningen att han vill gå i pension ett år tidigare än planerat. I samma veva flyttar hans vuxna dotter hem efter en uppslitande skilsmässa och hans och dotterns relation blir allt annat än friktionsfri. När sedan Gösta brådstörtat lämnar äldreboendet Lyckan för att även han flytta in till Frank, är katastrofen nära.

Den frusna polisen är den första delen i Ystadmorden, en ny humoristisk deckarserie av författarduon bakom Mord i Falsterbo, Christina Olséni och Micke Hansen.

Mina tankar
Som vanligt blir man inte besviken när man läser en bok av duon Olséni & Hansen.
Det här är en härlig mix av dramatik och spänning men med en rejäl dos av humor.
En bok som gör mig glad och varm inombords som man egentligen inte vill ska ta slut men som man ändå vill veta hur det ska gå.

Helt klart en klassisk mysdeckare att koppla av med i hängmattan, på stranden eller i båten. Gillar du den typen som är allt annat än blodig, då ska du absolut läsa den här. Den ger mersmak.

Sammanfattningsvis: En avkopplande och underhållande feelgood deckare med humor och charm. Varning för sträckläsning.


Titel: Den frusna polisen
Författare:  Olséni & Hansen
Förlag: Lind&co
Ljudbok: Reine Brynolfsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar