måndag 17 juli 2023

Pensionatet - Karina Johansson


Alexa Vinder driver sedan några år familjeföretaget Ingrids pensionat med stor framgång. Alexas koncept är ett gammaldags pensionat dit stressade stadsbor kommer för att tillbringa några dagar i en vilsam miljö med gemensamma aktiviteter och måltider. När bysnickaren Robin dyker upp med kreativa idéer får Alexas vision ytterligare skjuts och hans närvaro ger henne fjärilar i magen.

Men när pensionatets ena städerska anklagas för stöld och därefter blir mördad vänds allt upp och ned. När också kökschefen hittas död börjar avbokningarna strömma in. Företaget riskerar gå omkull och Alexa inser att hon snabbt måste hjälpa polisen att hitta mördaren.
KARINA JOHANSSON är född och uppvuxen i värmländska Sunne, där hon skriver uppslukande mysdeckare förlagda till sin hemtrakt. Pensionatet är den första fristående delen i en helt ny serie där vi får följa den excentriska Värmlandsfamiljen Vinder.


Det här är en lättsam cosy crime som är charmig mysig och inte allt för otäck. Dessutom bjuder den på en hel del feelgoodkänsla, det är trivsamt.
Karina bjuder på ett gäng med härliga karaktärer som hon gestaltar på ett trovärdigt sätt i härliga värmländska miljöer. 
Hon får även till en skön blandning av kärlek, vänskap och svartsjuka i spännande mix som håller oss på helspänn, vem är den skyldiga?  

Författare: Karina Johansson
Titel: Pensionatet
Utgiven av: 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar