söndag 3 november 2019

Havets hundar - Agneta Arnesson Westerdahl


En mycket härligt välskriven historisk roman du får en spännande intrig som utspelar sig på 800 talet. Författaren är oerhört påläst om vikingatiden, allt från båtar till kläder och livsstil det gör att boken känns äkta och gör att den är väldigt lättläst. Jag gillar hennes sätt att skriva och dra in mig i historien och jag vill veta mer.

Den kvinnliga huvudkaraktären Saga är en kvinna med mycket mystik och hon är nog lite före sin tid, hon vägrar låta sig hunsas av männen och flyr från sin bror för att aldrig återvända. Historien ger oss både ond bråd död men även vackra kärleksrelationer. Mystiken runt Saga och en örn ger en ytterligare en dimension till berättelsen. Ser fram emot del 2 i serien.

Mitt omdöme

Historisk roman som håller dig i sitt grepp från start till mål, med mycket spänning och en hel del kärlek. En mycket välskriven bok som du läser från pärm till pärm. Gillar du historiska romaner så är Havets hundar den du ska läsa under hösten.Handling
Mitt i natten vaknar Saga med bultande öga och sprucket ögonbryn. Hon måste fly. När hon ger sig av är det för att aldrig återvända.

Under sin flykt kommer Saga i kontakt med havshundarna vikingatidens människohandlare. Och snart får Saga veta något omvälvande om sin egen bakgrund. Kommer hon någonsin få reda på sanningen?

Havets hundar är första delen i en ny och dramatisk romanserie om vikingatiden. Boken är fylld av starka personporträtt och skildrar såväl spännande resor och äventyr som handel och vardag.

Författare: Agneta Arnesson Westerdahl
Titlel: Havets hundar
Utgiven av: Historiska media
ISBN: 9789175459424
Betyg:4🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel: Uppläsare Gunilla Leining

Läs även andra bloggar om boken

Bild från svenskjakt.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar