onsdag 12 juli 2023

3 X Michaela Winglycke


   Arrangemanget 
Dahlia Wester har nyligen tillträtt tjänsten som biträdande jurist på en advokatfirma i Stockholm. Samtidigt som hon försöker finna sig till rätta på den nya arbetsplatsen brottas hon med skuggor ur sitt förflutna. När den höggravida Julie plötsligt dyker upp på kontoret och påstår att någon är ute efter hennes ofödda barn blir det Dahlia som får ta hand om henne. En kort tid därefter försvinner Julie spårlöst. Dahlia lyckas inte släppa tanken på den desperata kvinnan och börjar göra egna efterforskningar. Ju mer hon nystar Julies liv desto närmare kommer hon sanningen, och desto mer ökar hotet mot henne själv.

Anklagelsen 
Dahlia Wester har börjat återhämta sig efter den första turbulenta tiden på Advokatbyrån Edbladh. Men så sker något som gör att hon blir tvungen att vända sig till kollegan Philip för stöd, trots att deras relation är ansträngd just nu. Philip i sin tur tvivlar allt mer på sitt förhållande med Sophie, vilket inte underlättas av att hon är gravid.
Olivia är influencern med lyxvilla på Lidingö och en fin familj. En dag rasar hela hennes tillvaro på grund av ett telefonsamtal. Snart befinner hon sig i en situation som hon inte har en aning om hur hon ska hantera – med en dotter hon måste skydda och en man hon vill försvara. Hon kontaktar Dahlia för juridisk hjälp. Snart visar det sig att det döljer sig en hel del hemligheter bakom influencerns perfekt filtrerade tillvaro.

Alliansen
Dahlia Wester är föräldraledig med sitt första barn och sambo med juristkollegan Philip. Men oron växer över en hemlighet som hon inte har delat med honom, en som kan sätta hela deras förhållande på spel. Samtidigt känner sig Dahlia övervakad och hon befarar att Veera Kauppi och hennes kriminella nätverk är ute efter att hämnas tidigare oförrätter. På jobbet får Philip en vårdnadstvist på sitt bord. Vid första anblick verkar den okomplicerad, men snart finner han sig indragen i ett besvärligt fall på ön Sandhamn i Stockholms skärgård. Begravda sanningar och lögner riskerar att komma upp till ytan – och någon är beredd att göra allt för att det inte ska ske.


Det här är en serie där vi får följa Dahlia såväl privat som i hennes jobbkarriär på advokatbyrån Edbladh. 
Michaela är superduktig på att hålla intrigen och spänningen uppe och är det något hon kan, så är det verkligen det där med psykologiskt krypa under skinnet hela vägen. Att det dessutom förekommer en och annan twist, som vänder på allt man trott sig ha klurat ut är ett extra plus i kanten.

Jag gillar Dahlia, hon är en lite udda person som har sina tics men man kan inte annat än gilla henne. Jag rekommenderar dig att läsa böckerna i rätt ordning, då man följer karaktärerna på såväl arbetsplatsen som i privatlivet.
Jag hoppas på en fortsättning. 

Titel: Arrangemanget, Anklagelsen, Alliansen
Författare:  Michaela Winglycke
Ljudbok: Gunilla Leining
Förlag: Wapi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar