måndag 27 mars 2023

Nemesis - Ivener & Storm


JESSICA STORM ångrar bittert att hon föll för, och gifte sig med Alex, bilhandlaren från Stockholm som blev ofrivilligt kriminell. Men trots att kärleken slocknat, så brinner fortfarande hämndens låga i Jessica. I fyra år har hon förberett sin revansch på alla som var inblandade i mordet på hennes döttrar.

Bakom Jessicas fasad som framgångsrik entreprenör i en exklusiv villaförort döljer sig en mäktig knarkdrottning. En natt bryter sig två män in i och misshandlar henne brutalt, i sista stund räddas hon av sin granne, kriminalkommissarie Cesar Brandel.

Överfallet visar sig vara en del av kampen om makt i Stockholms undre värld och Jessica bestämmer sig för att slå tillbaka på egen hand. Vad hon inte vet är att någon är henne på spåren, beredd att avslöja hennes hemligheter.


Som alla Ramona Iveners böcker är den här otäck, rå, brutal och extremt spännande. Den har ett exceptionellt tempo och ett galet driv som gör att man håller andan medans man läser.  
Dock känns den här boken inte helt genomarbetad, det är mycket av, drog en djup suck, drog ett djupt andetag och det stör mig oerhört mycket.
Storyn i sig får godkänt men språket brukar vara bättre när Ramona skriver och kanske lite väl rå för mig.


Titel: Nemesis
Författare: Ramona Ivener
Ljudbok: Gunilla Leining
Förlag: Bokfabriken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar