lördag 18 mars 2023

Hjärtat talat grekiska - Angela Rizzo
Den trettioåriga läkaren Maria sitter i ett flygplan, på väg tillbaka till barndomens ö i Grekland där moderns sida av släkten bor. Hon vet inte varför hon har kallats dit, eller vad hon kan förvänta sig. Hon har aldrig förstått varför kontakten med familjen bröts när hon var tio år och har svårt att förlåta att de övergav henne.

Återföreningen väcker starka känslor till liv och hon går från att ha varit ensam till att plötsligt vara en del i en stor, kärleksfull familj som styrs av den godhjärtade men excentriska mormodern. Maria blir snart varse att med gemenskap och tillhörighet följer inte bara trygghet och mening, utan även ansvar och krav.


När hon möter kärleken tillåter hon sig för första gången att bortse från förnuftet och kastar sig in i en passionerad relation som låter henne utforska sin egen lust och kvinnlighet, men saker blir komplicerade när en tragedi inträffar och snart befinner hon sig mitt i ett äkta grekiskt drama.

En bok som har en trevlig story med fina karaktärs- och miljöbeskrivningar och många bra gestaltningar av vänskap över olika gränser. Dessutom gillar jag hur Maria tar tag i sig själv och gör det hon måste. dock tror jag att jag hade gillat den betydligt mer om inte sexscenerna hade varit så ingående. 


Titel: Hjärtat talar grekiska
Författare: Angela Rizzo
Förlag: Hoi
Ljudbok: Hanna K Schmitz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar