måndag 13 mars 2023

Mord i storm - Sofia Rutbäck Eriksson

Det blåser upp till storm på havet. Kryssningsfartyget Princess Royal har lämnat Nordnorge och färdas i riktning mot London när ovädret slår till med full kraft. Samtidigt drabbas kryssningen av ett plötsligt dödsfall när en känd person med många fiender får sätta livet till, mitt i fartygets spa-anläggning. Det måste väl ändå bara vara en tragisk olycka? I sin hytt sitter den pensionerade försäkringsutredaren Herkules Persson och befarar att han snart kommer bli illamående av den höga sjön. Sannolikheten för det är betydligt högre än om han fått vara kvar hemma i lägenheten i Luleå, men istället har bonusdottern Katarina alltså tvingat iväg honom att vind för våg flyta runt på Nordsjön. Hon sa att det är bra om han får komma ut och träffa lite folk. Hon nämnde över huvud taget inte att han måste rycka in vid eventuella mordfall. Ändå dras Herkules återigen mot sin vilja in i utredningen, för en sak är säker: det är ett mord som har skett! Och det finns bara en person ombord som kan lösa det – och sedan kan han få lugn och ro igen. 

”Mord i storm” är andra boken i den pussliga mysdeckarserien om Herkules Persson, den ofrivillige detektiven. 
Sofia har som vanligt lyckats med sina karaktärer och det är kul att hänga med Herkules igen och följa med när han klurar ut vem mördaren är.
Intrigen och de härliga miljöerna på det stora lyxiga fartyget är härliga och Herkules börjar lätta lite på garden och verkar trivas.

En helt galen och underbar bok som man får skratta till och bara njuta av en skön stunds avkoppling. 
Stor eloge till Fredde Granberg som läser vansinnigt bra.

Titel: Mord i storm
Författare: Sofia Rutbäck Eriksson 
Ljudbok  - Fredde Granberg
Förlag: Lind&Co
Fredde Granberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar