måndag 27 mars 2023

Au revoir Agneta - Emma Hamberg


Äntligen har Agnetas liv fallit på plats. Nu vet hon precis var och hur hon vill leva sitt det: i SaintCarelle, tillsammans med Einar, Bonnibelle, Fabien,katterna, ostarna, kindpussandet, vinet, baguetternaoch klostret. Men hur stadigt ett medeltida kloster än står, kan det faktiskt falla i bitar av en enkel knackning på porten. I alla fall om det är ett oväntat myndighetsbesök som tränger sig på. Med en enda knackning slås den magiska världen Agneta gjort till sin sönder. Einar vet allt om förgänglighet och att inget varar för evigt. Så han bestämmer sig med en axelryckning för att klinga av tillsammans med sitt kloster. Agneta ser hur klostret och Einar försvinner framför henne. Klinga av? Aldrig i livet!I stället samlar Agneta ihop sina trupper Fabien,Bonnibelle, Paul och de andra för att rädda klostret. De har varken pengar, makt, ordning eller reda att slåss med. Däremot har de vansinnigt vackra underkläder.I Au Revoir Agneta går solen obönhörligt ner över klostermuren. Skymningens strålar brinner bakom dignande aprikosträd och gamla statyer, och Agneta tänker på sandslott. Är det verkligen värt att bygga sandslott när tidvattnet ändå sveper dem med sig vid dagens slut? Med det tar Agneta på sig sina vackraste underkläder och bestämmer sig för att övervinna precis alla tidvatten.Som Emmas alla böcker är den här dråplig och helt underbar. 
Även i uppföljaren till  så finns det ett djup och även en underton av allvar och sorg men på det sättet Emma sätter tonen så blir det som en hyllning till livet i stället.
En feelgood roman om att självförverkliga sig och att ta kontrollen över sitt liv. Agneta gör det hon själv vill och står upp för sig själv och hon fortsätter att utforska sin egna vilja och vägar ännu mer att våga älska sig själv och att säga ja till livet.

Vill du skratta? Vill du snyfta lite och vill du fyllas av värme?
I så fall, Grattis till dig som ännu inte läst. Du kommer att stifta bekantskap med ett härligt gäng personer som lär oss att bli livsnjutare och leva här och nu!

Rekommenderas varmt och jag anser att du ska läsa 
Au Revoir Agneta först för absolut bästa behållning.

Författare: Emma Hamberg
Titel: Au revoir  Agneta 
Förlag: Piratförlaget
Ljudbok: Författaruppläsning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar