måndag 6 mars 2023

När jag blundar är du fortfarande här - Tove Oddsdotter

Jag heter Tove och jag är Odds dotter. Det har jag alltid varit och det kommer jag alltid att förbli. Lika mycket som att jag för all tid kommer att vara Theos mamma. Fast Theo inte längre finns ibland oss.

I januari 2015 förlorade Tove sin son Theo, då sju år gammal, i cancer. Med Instagraminlägg skrivna i dagboksform under sjukdomsperioden som grund skildrar hon här livet före Theo, tillsammans med honom - och vem hon blev, efter Theo. Och hur hon mot alla odds till slut fann glädjen igen.

Vi får följa Toves resa och bevittna hennes först motvilliga kamp för att våga möta livet igen. Hon inser till slut att det går att förlika sig med vad som än händer i livet och överleva även det allra värsta. Att det är fullt möjligt att både sörja och vara lycklig samtidigt.


"Boken skänker tröst och hopp när man drabbats av en tragisk förlust." Pia Holmström, BTJ-häftetBerättelsen är en kärleksfull hyllning till livets olika faser. Tove delar med sig av hur hon i dag ser på sorg och ger värdefulla råd om hur man lär sig att leva hand i hand med den.
En bok som går rakt in i mitt mamma/mormorshjärta. Jag har gråtit och det har gjort ont men ändå gett hopp. Hela berättelsen berör och jag kan inte klä i ord hur smärtsamt det måste vara att förlora sitt barn. Den värsta mardrömmen i en förälders liv.
Jag är så tacksam för att jag fick möjlighet att läsa din bok Tove och att få läsa hur fint du berättar om allt du varit med om och att det trots allt finne ett ljus därframme för dig.


Titel: När jag blundar är du fortfarande här 
Författare: Tove Oddsdotter 
Ljudbok: Författaruppläsning
Förlag: Harpercollins
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar