måndag 27 mars 2023

Den grekiska honungsgården - Jo Thomas

Gammal kärlek rostar aldrig eller? För arton år sedan mötte Nell kärleken i bergen på Kreta och hennes liv tog en ny och oåterkallelig vändning. Men deras vägar skildes åt, och Nells dotter Demi har aldrig träffat sin pappa. Så när Nell får chansen att återvända till den lilla bergsstaden Vounoplagia där allt en gång började, kan hon inte motstå frestelsen att åka dit och söka efter mannen som förändrade hennes liv i grunden. En honungsgård som tampas med svårigheter söker volontärarbetare och för Nell blir det den perfekta utgångspunkten i sökandet efter sitt förflutna.

Livet på honungsgården är fullt av utmaningar och en del mysterier och Nell inser snart att hon inte är den enda i den lilla staden som bär på hemligheter. Men om de romantiska filmerna som Nell tycker så mycket om inte är helt fel ute så väntar alltid ett lyckligt slut, även för henne. Om hon bara kan finna den magi som bergen döljer.


Det här är en berättelse från en av mina favorit öar i Grekland, Kreta. 
Visst är den charmig och mysig men det är inte den bästa som Jo Thomas skrivit enligt mig. Det är för mycket upprepningar och för dåligt driv och jag tappar tråden alldeles för lätt.
Dock är miljöer och karaktärer bra beskrivna och man kan faktiskt känna doften av de grikiska specialiteterna som författarens beskriver. 


Titel: Den grekiska honungsgården
Författare: Jo Thomas
Ljudbok:  Kerstin Andersson 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar