tisdag 8 februari 2022

Den svarta dolken - Veronica Sjöstrand
Stella Rodin, motvillig arvtagerska till anrika Rodins auktionshus, tvingas överge Edinburgh och sitt jobb som expert på konstförfalskningar och återvända till familjehemmet i Stockholm. Hennes pappa ligger i koma, auktionshuset är i kaos och Stella är den enda som kan återupprätta dess forna glans. Samtidigt skakas Stockholm av rasistiska mord utförda med SS-dolkar.
När Stella upptäcker att hennes far handlat med nazistiska föremål inser hon att familjen Rodin kan ha kopplingar till morden. Jakten på sanningen leder henne ut på farlig mark bakom överklassens polerade fasader.

Den svarta dolken är första delen i Veronica Sjöstrands nya serie om Stella Rodin, en av världens främsta konstexperter, med en faiblesse för vintageklänningar, varm vänskap och svårlösta mysterier.

Det är en trevlig spänningsroman som jag sett beskrivs som feelgoodspänning. Det kan jag nog hålla med om även om det sker några brutala händelser i början av boken.
Författaren tar oss med in i konstvärlden men även till Rodins auktionshus. Hon låter oss följa med till 
Edinburgh där miljöbeskrivningarna gör att jag bums vill åka dit.
Du får en lagom spännande bok som fungerar perfekt till en skön och mysig stund i läsfåtöljen. Inget wow men inget blä, utan sådär alldeles lagom svenskt .
Jag gillar den då jag tycker om att bara kunna läsa för avslappning utan att lägga massor av värderingar eller energi på att hålla ordning på massa intriger. Väntar med spänning på nästa del.
Tack för recex

Titel: Den svarta dolken 
Författare: Veronica Sjöstrand
Ljudbok: Anna -Maria Käll
Omdöme: 4 🔪🔪🔪🔪

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar