fredag 11 februari 2022

Äpplet faller inte - Liane Moriarty
Alla känner till familjen Delaney. Och den här hösten pratar hela stan om dem. Stan och Joy har setts som det perfekta paret: 50 år som gifta, ett team såväl på tennisplanen som i familjeföretaget. Är deras lyckliga äktenskap bara en fasad? Vem är egentligen Savannah, kvinnan som Stan och Joy tagit under sina vingar? Och varför tvekar deras fyra vuxna barn att anmäla till polisen att Joy är försvunnen?

📕
Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om boken. Det har varit en berg och dalbana från en helt suverän start till ett nja där i mitten till ett avslut som hmmm BRA!

Storyn i sig gillar jag men någonstans känns den alldeles för lång med för mycket upprepningar och för mycket tennis. Det blir en riktig dipp i mitten.


Men ändå, där någonstans mitt i allt så gillar jag boken. Jag gillar författarens sätt att twista till det och hur den faktiskt tar en oväntad vändning. Karaktärerna känns trovärdiga och känslan hur stämningen i familjen är och hur familjemedlemmarna behandlar varandra känns för det mesta trovärdigt. 
En hel del rappa repliker och underfundiga hintar är ett plus i den här boken.

Men trots allt tror jag att boken vunnit på att minskas ner med 100 sidor. Då hade nog drivet funnits kvar och tempot behållits.

Titel: Äpplet faller inte
Författare:  Liane Moriarty 
Omdöme: 🍎🍎🍎🍎
Ljudbok: Gunilla Leining 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar