tisdag 8 februari 2022

En brud för dagen - Jenny Jacobsson

Hans och Ofelias bröllop närmar sig med stormsteg, och hon borde
vara den lyckligaste kvinnan på jorden. Men för varje dag som går känns ett bröllop alltmer avlägset. Vill Ofelia Ohlander verkligen gifta sig?
Hans är en framgångsrik författare som inte tar livet på särskilt stort allvar. En sådan man som har huvudet bland molnen och ofta dubbelbokar sig och där Ofelia allt oftare blir bortprioriterad. Ofelia får helt enkelt nog hon lämnar huset och Hans, och med en spontanköpt husbil tar hon sig ur tillvarons hamsterhjul. Och när hon väl gör det öppnar inte bara vägarna upp sig, utan även hennes hjärta.

En brud för dagen är en livsbejakande och underhållande feelgoodroman om valen vi gör när allt ställs på sin spets.
Mina tankar
En otroligt charmig bok med glimten i ögat. Den bjuder på dråpligheter som ger mig många goa skratt men även en djupare ton som manar till eftertanke. 
Författaren dyker ner i ämnet om att leva vid sidan om istället för med varandra i ett förhållande men beskriver även vikten av att våga ta steget när det känns som det är det som ska göras.
Vi mötas av vändningar i boken som jag inte såg komma och det gillar jag.

Kanske den hade kunnat kortats ner då det blir lite samma eller kanske byggts ut lite i vissa delar för att drivet skulle räcka genom hela boken. Kunde känna en viss svacka där i mitten.
Jag har både lyssnat och läst och för mig blev läsningen den bästa upplevelsen då jag har svårt med uppläsaren.
Extra plus för det fin bokomslaget.

Titel: En brud för dagen 
Författare: Jenny Jacobsson
Omdöme: 💔💔💔💔


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar