söndag 13 februari 2022

Harmony : må bra i och efter klimakteriet - hormoner, hälsa, livsstil, träning, kost - Christina SundequistVälkommen till den lite äldre versionen av dig själv!


"Plötsligt står du där, och förstår inte vad som händer: viktförändringar, humörsvängningar, nedstämdhet, sömnrubbningar, ledvärk, sämre träningsresultat ..."

Boken ger inspiration till hur du kan möta de förändringar som sker i samband med klimakteriet. Mycket beror på hormoner, men även på annat som hör till denna livsfas där det naturliga åldrandet också spelar roll. För att må bra och hitta balans behövs ibland livsstilsförändringar.

Christina Sundequist är certifierad funktionsmedicinsk kost- och hälsocoach och personlig tränare. Hon har utarbetat Harmony - en modell för bättre hälsa. Modellen utgår från ett helhetstänk där träning, kost, vardagsmotion, arbetsliv, vila, mental inställning och yoga balanserar hormonella och andra förändringar. Med fokus på kvinnan mitt i livet.

I boken varvas fakta om hormoner och hälsa med konkreta tips om hur du tränar, väljer bra mat, undviker stress, hittar balans i vardagen samt hur du sätter mål och förändrar vanor. Boken avslutas med en samling lättlagade, nyttiga och goda Harmony-recept.

"Min önskan är att du får fler insikter som kan användas för att möta den lite äldre versionen av dig själv. Vi har förhoppningsvis många fina år framför oss när fasen runt klimakteriet passerat. Med Harmony-modellen får du en bra bas som kan hjälpa dig till bättre hälsa nu och livet ut."

Mina tankar
En bok jag verkligen tycker mycket om. Den ger många aha upplevelser och en hel del jasså är det på det sättet. Jag uppskattar alla fina recept som är enkla att tillaga och även alla bra träningsförlag som faktiskt även jag som har diverse åkommor klarar av att utföra.

En överskådlig och lättläst bok som jag rekomenderar. En bok som ska ligga framme så man inte glömmer bort att läsa alla bra tips ... i fall man glömmer...


Titel: Harmony : må bra i och efter klimakteriet - hormoner, hälsa, livsstil, träning, kost 
Författare:  Christina Sundequist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar