tisdag 15 februari 2022

Bedragaren - Maria Ahlqvist Ruokolahti

Två unga kvinnor ska precis ta språnget in i vuxenlivet. Vägg i vägg i en betongförort utanför Göteborg blir de snart goda vänner. Men av en dem har dolda motiv.
Emma och Rebecka är lika - förvillande lika - till utseendet. Deras bakgrunder kunde däremot inte vara mer olika. Emma är arvtagare till ett av Orusts största företag, Rebecka har sedan tonåren levt utanför samhällets gräns. Båda drömmer om att bryta sig loss från de liv som format dem: Emma vill bli självständig och Rebeckas mantra är att »vägra bli en Svensson«.
För att kunna förverkliga sin dröm behöver Rebecka pengar. Och det är inte ett lyckligt sammanträffande som gjort henne till granne med Emma. Rebecka vet betydligt mer om Emma än vad hon avslöjar.
Men hur långt är hon, bedragaren, beredd att gå? Och hur blåögt är egentligen hennes offer?Bedragaren är Maria Ahlqvist Ruokolahtis debut. Det är en spänningsroman, eller rättare sagt en psykologisk spänningsthriller om vänskap och bedrägeri, där linjen mellan offer och förövare suddas ut. Ja må då säga att det är en riktigt bra och lovande debut.

Det är en sådan där spännande bok som man ogärna lägger i från sig för att sova. Jag har både lyssnat och läst och tyvärr får jag säga så fungerade inte uppläsaren över huvud taget. Hade jag inte haft den fysiska boken hade jag inte läst klart den.

Titel: Bedragaren 
Författare: Maria Ahlqvist Ruokolahti
Omdöme: 3📘📘📘+

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar