lördag 26 december 2020

Ett amerikanskt äktenskap - Tayari Jones

Mina tankar

Ett amerikanskt äktenskap är en lågmäld berättelse som berör svåra ämnen som rasism och klass men även vad livet gör med en person och dess din självbild när personen blir oskyldigt dömd. Hur det påverkar dina relationer och kärleken. 
En bok där man får en inblick i rasismens konsekvenser i amerikanska södern. 

När boken, som förövrigt inte alls var så tung som jag befarade, var slut infann sig en typ av tomhet och jag känner att jag har svårt att skriva rättvist om den. Det här är en bok du behöver läsa själv och begrunda hur samhället i USA ser ut. 

Det är en mycket bra och fantastisk bok och det som jag känner genomsyra hela berättelsen är den nakna sanningen om personer som har fel och brister och som verkligen känns verkliga. Helt enkelt en stor äkthet.

Jag rekommenderar den varmt och för mig så infriades de höga förväntningarna som jag hade. Läs den.
Och visst är omslagsbilden helt underbar.

Om boken

"Ett amerikanskt äktenskap" är berättelsen om en kärlek som aldrig tillåts mogna. En drabbande och insiktsfull roman om ras och klass i dagens USA. Roy och Celestial personifierar den amerikanska drömmen och bilden av det nya svarta Södern. Han är ung affärsman, hon en lovande konstnär. Men precis när de ska inleda sitt liv tillsammans, händer något som sliter dem isär. Roy blir anklagad för ett brott som Celestial är övertygad om att han inte har begått, och han döms till tolv års fängelse. Trots att Celestial alltid varit självständig känner hon sig vilsen och övergiven, och när domen efter fem år upphävs och Roy kan återvända hem, är den kärlek som en gång fanns inte lika självklar. Går det att rädda ett äktenskap som berövats sitt fundament?

Författare: Tayari Jones
Titlel: Ett amerikanskt äktenskap 
Förlag: Forum/ Älska pocket
Omdöme: 4🌟🌟🌟
🌟

Finns hos
Bokus & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Storytel - E-bok  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar