tisdag 15 december 2020

Lock Down - Peter May

Mina tankar
Kan det bli värre än så här? Mordjakt i ett London som satts i karantän på grund av en pågående pandemi? Kan det blir mer verklighets troget. Svaret på båda frågorna är ett klart och tydligt NEJ!
En bra och otroligt läskig bok och Peter May är en riktigt stark kille för att skriva fängslande och hålla oss på sträckbänken. Kanske inte hans bästa men med tanke på att den skrevs för 15 år sedan så har väl även han utvecklats och det kanske är därför jag gillar hans senare böcker bättre.


Om boken
London - epicentret för en global pandemi - är en stad i total lockdown. Undantagstillstånd har utfärdats, gatorna sjuder av våld och ingen går säker för det dödliga virus som redan krävt tusentals offer. På en byggarbetsplats där ett akutsjukhus håller på att uppföras hittas en tidig morgon kvarlevorna av ett mördat barn. Den hemlighet som uppenbarligen var tänkt att begravas under den nya byggnaden ligger nu i öppen dager, men under rådande omständigheter har mördaren fortfarande oddsen på sin sida och polisen har en minst sagt svår utredning framför sig.
Det otacksamma uppdraget faller på kriminalkommissarie Jack MacNeil, som om bara lite mer än ett dygn ska sluta som polis. Hans karriär ligger i spillror, äktenskapet är över och under sin sista dag tvingas han också konstatera att den till synes ohejdbara pandemin nu även drabbat hans egen familj. När han börjar nysta i fallet inser han snart att någon där ute övervakar honom på mycket nära håll. Någon som är beredd att döda igen för att dölja sanningen.
Frågan är vad som kommer att stoppa MacNeil först - viruset eller mördaren?

Tack Modernista för recex.

Författare: 
Peter May 
Titlel: Lock Down 
FörlagModernista
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar