lördag 5 december 2020

Lilla Musen firar jul - Helena Jeppe


Mina tankar

En bok att älska och läsa om hur man traditionsenligt firar lilla jul i Österbotten, Finland. Helena har på ett fantastiskt pedagogiskt och mysigt sätt skapa en härlig julstämning i den här boken. Texten och bilderna har sådan fin harmoni tillsammans och kapitlen är precis lagom långa för högläsning.

   


Vi får följa lilla musen som hela tiden är ute efter nya äventyr och som hamnar i en jackficka för att följa med ut och kasta in kort i stugorna.
Jag har fått läsa om hur man firar lilla jul vilket mina barns pappa har pratat mycket om då han kommer från Kronoby i Österbotten. 

Illustrationerna är helt underbara och harmonierar så fint till texten. Jag r
ekommenderar den här fina boken, köp och plocka fram den jul efter jul. 

Mina tankar om Lilla musen spökar

Om boken

Det är spännande tider i huset där möss och människor bor. Det ska bli jul!

Lilla Musen som tänker bli en världsberömd äventyrare är inte rädd att följa med på människobarnens upptåg fast det ibland blir lite farligt för honom. Han är med överallt och måste samtidigt se upp så att varken han eller hans familj upptäcks av människorna eller den farliga katten. 

Lilla Musens första stora äventyr är när han är med och kastar in julkort på lillajul, och sedan är det full fart ända tills man sopar ut julen. Det är många händelser som Lilla Musen ska skriva ner i sin äventyrsberättelse!

I den andra boken om Lilla Musens äventyr får vi följa med i en del finlandssvenska och speciellt österbottniska jultraditioner. Boken lämpar sig för alla åldrar, men mest spännande är den nog för ca 5-8 åringar.

Titel: Lilla Musen firar jul 
Författare: Helena Jeppe
Illustratör: 
Sanna Ek
Förlag: Hellas
Finns hos Adlibris 
Omdöme: 🐁🐁🐁🐁🐁


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar