lördag 26 december 2020

Pojken i tornet - Kristina Collén

Mina tankar

Oj vilken bra bok. Även för oss vuxna fungerar den här utmärkt.
Jag måste säga en av de bättre ungdomsböcker jag läst då den innehåller allt från nätmobbing, panikångest till vänskap och kamratskap. Och vad som kan hända om man hittar rätt och hur självkänslan helt plötsligt bara sticker i topp.
Berättelsen är så väl komponerad och flyter på så bra att jag glömmer bort att dricka mitt kaffe som står och kallnar. Spännande ända in i mål.

Ålder: 9 - 12 

Handling

Höstterminen i sexan har just börjat när Lydia blir övertalad av vännen Cecilia att gå med i teatergruppen Lyktan. Tillsammans ska de sätta upp pjäsen Spöket på Canterville och Lydia får spela den unga Virginia, som hjälper spöket att få ro i sin själ.


Under repetitionerna börjar saker att hända på teatern. De äldre medlemmarna i gruppen viskar om ett teaterspöke, och det pågår märkliga ting uppe i tornrummet. Vänskapen mellan Lydia och Cecilia sätts på prov när Cecilia börjar hänga med en annan tjej i gruppen. Kommer Lydia klara av att stå på scen på premiären utan Cecilias stöd? Och hur är det egentligen med den mystiska Elvin? Han som alla pratar om men som aldrig syns till.

Mina vänner, föreställningen kan börja!

Tack Kristina för den personliga leveransen av din härliga bok och lycka till.

FörfattareKristina Collén
Titel: Pojken i tornet
Utgiven av: Idus förlag
Betyg: 4 
Ålder: 9-12  år
Finns hos: Idus Förlag
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar