tisdag 1 december 2020

Sofias jävla verklighet - Mia Gahne

 

Mina tankar
Som jag har förstått det så kommer Mia att skriva en serie som kommer att heta Citylife. 
Det här är den första och den handlar om de tre vännerna Sofia, Mimmi och David som delar en liten lägenhet i det hippa East Village på Manhattan. Och livet kanske inte är så där rosenrött och skimrande som Sofia hade förväntat sig.

Jag var övertygad om att boken var en ren feelgood roman. Men så fel jag hade. Sofias jävla verklighet är definitivt inte det. Den har djup, den är svart och den innehåller såväl hjärta som smärta och allt i en kaotisk blandning. 

Jag gillar att persongalleriet är lagom stort och att karaktärerna är supermänskliga. 
Det jag älskar mest med den här boken är att det känns som om jag är tillbaka i New York. Platser, dofter och miljöbeskrivningarna är så levande, jag älskar det.  
Jag vill åka tillbaka NU!

Du får en bok med ett rappt språk och ett bra driv med lagom långa kapitel. Me like och jag ser fram emot att läsa nästa bok i serien och jag undrar vilken stad som är på tur! 


Från historiska media 
Sofia har försovit sig – igen. Telefonen är försvunnen, hon är sen till sitt jobb som servitris och kvällen innan gick hon hem med en gift man. Huvudet bultar och bankkontot är tomt. Utanför fönstret pulserar New Yorks gator, där finns allt det hon drömt om.

Med en förhoppning om att slå igenom på vita duken går Sofia på audition efter audition. Men konkurrensen är stenhård och rollerna alldeles för få.

Sofias jävla verklighet handlar om tre nära vänner som försöker få ut mesta möjliga av livet. Sofia drömmer om att bli skådespelare, David vill bli manusförfattare och Mimmi siktar på en karriär som kläddesigner.

Med självklarhet, humor och rapp penna skildrar Mia Gahne hur det är att vara ung i storstaden. Det är en lika delar brutal som varm berättelse om att hitta sig själv i en hård värld där vänskap i allra högsta grad kan vara starkare än blodsband.

Tack för recensionsex.

Författare: Mia Gahne
Titlel: Sofias jävla verklighet 
Utgiven avHistoriskamedia
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟 +
Finns hos
Historiska media butik, Bokus  & Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar