torsdag 25 juli 2019

Kanske i morgon, Kanske idag och Nästan för alltid - Felica Welander
Tack till Jenny Schyttberg och Bladbybladh för recex.
Jag fick boken Nästan för alltid från Jenny Schyttberg och Bladbybladh, men som den vän av ordning jag är så bestämde jag mig snabbt för att jag måst läsa se två som kommer före. Jag är mycket glad att jag tog det beslutet, men de blev att lyssnade i stället för att lästa och då via Storytel och med Alexandra Rapaport som uppläsare, vilket jag gillade väldigt mycket.

Jag gör här en recension på alla tre böckerna tillsammans.
Den här trilogin berör mig oerhört mycket på djupet och får mig att reflektera och fundera över hur bra jag faktiskt har det i mitt liv. Felicia beskriver på ett genuint och äkta sätt hur sorg, vänskap och livsglädje kan påverka människor och om hur man måste försöka orka gå vidare när livet känns som svårast.


Felicia skriver på ett sätt som får mig att hela tiden vilja läsa vidare, vilja veta mer om hur det ska gå, och hur Eva ska få allt att fungera i sitt liv.
Historien om Eva kommer nog att följa mig under en längre tid och då är en bok bra.
MYCKET BRA!

Sammanfattningsvis: Gripande historia som berör på djupet. Även om de är fristående så tror jag att man absolut ska läsa dem i rätt ordning för att få hela historien för att kunna förstå del 3.
Kanske imorgon är en roman om en ofrivillig vänskap. En vänskap som blir livsviktig för två grannar i en villaförort till Stockholm. Den ställer frågan om hur mycket vi egentligen vågar tränga oss på när någon annan mår dåligt. För hur mycket angår vi egentligen varandra som vänner, som grannar, som medmänniskor?

I del 2 Kanske idag bestämmer Eva sig för att utmana sina rädslor och ifrågasätta egna val, vilket i sin tur öppnar dörren till betydligt större och svårare frågor.

Nästan för alltid är den fristående och sista delen i vänskapstrilogin om Eva.
Eva ställer sig frågorna, hur mycket av ens lycka ligger i andras händer? Hur mycket påverkas vi av andras val? Och blir valet rättvist när man väljer mellan den som inte längre finns och den som står där mitt framför en?
Nästan för alltid är en roman om att hitta hem. Och hur de vi förlorat alltid lever kvar inom oss på gott och ont.

Så här beskriver Annika Bladh del 1 i serien,
”Varmt, ömsint, humoristiskt och ibland med svärta skildrar Felicia Welander två kvinnor som möts när allt i livets ställts på sin ände. Just den typen av roman man absolut inte kan lägga ifrån sig eftersom den förmedlar både underhållning och djup: lite som en svensk motsvarighet till Jojo Moyes!
 Annika Bladh
Författare: Felica Welander
Titlel: Kanske i morgon, Kanske idag och Nästan för alltid
Utgiven avbladhbybladh
ISBN:9789187371417, 9789188429650 och 9789175791319
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus
Adlibris
Storytel: Uppläsare Alexandra Rapaport


Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar