tisdag 30 juli 2019

Ester Karlsson med K - Olséni & Hansen

Tack till bokfabriken och författarna för recex.
Vill du ha en charmig och inte brutal deckare? Läs då Ester Karlsson med K, du får en mysig pusseldeckare som ger dig härliga stunder med humor och du kommer att ha ett leende på läpparna under hela historien.

Boken är lättsam och underhållande med ett språk som är perfekt till den här kategorin av böcker, jag kallar dem feelgood deckare.


Den största behållningen med boken är alla de udda karaktärer som förekommer framförallt kakaduan Roland som ger en extra dimension till historien om Ester samt alla oförutsedda vändningar som gör att storyn håller hela vägen.

Sammanfattningsvis: Underhållande feelgood deckare med humor och charm.


Kakaduan Roland

Beskrivning

Ester Karlsson, 78 år och änka, bor tillsammans med kakaduan Roland i den välmående bostadsrättsföreningen Lärkan. Livet går sin gilla gång med dispyter om tvättstugan och den trasiga gallerhissen som de mest spännande inslagen i vardagen fram till dagen då Lärkans vaktmästare hittas död i sitt vindsförråd.

Polisen konstaterar snabbt att det rör sig om mord och Ester, som behöver fylla sina dagar, beslutar sig för att starta en egen utredning. Med kafferep och vaniljdrömmar nästlar sig Ester in hos både poliser och grannar, i hopp om att finna ledtrådar. När det kort därpå inträffar ytterligare ett dödsfall i fastigheten så går ingen av Lärkans invånare fri från misstankar – allra minst Ester själv.

Författare: Olséni & Hansen
Titlel: Ester Karlsson med K 
Utgiven avBokfabriken 
ISBN: 9789176299845
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos

Lyssna 
Storytel  Uppläsare:Mattias Linderoth

Vaniljdrömmar

Bildresultat för recept vaniljdrömmar

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite i taget under omrörning. Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner i degen. ...
  3. Rulla små kulor av degen. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar