lördag 20 juli 2019

Om det sker med guds vilja, Konverteringen - Kent Rishaug

Tack Kent och Nicole Publishing för recex 💓

En bok som går in i både hjärta och själ. Jag ville vid ett flertal gånger lägga bort boken och sluta läsa för den berörde mig så oerhört mycket.
Det är en extremt bra skriven bok med beskrivande text och med oerhört mycket allvar där intrigerna vävs samman på snyggt sätt. 

Vi får följa flera parallella spår, dels flyktingsituationen, hemlösas situation, religiös extremism, både utifrån det kristna och det islamska perspektivet men även hur familjehemligheter kan få förödande konsekvenser och där mobbing kan utlösa oerhört dumma vägval.

Tempot är rappt, snabbt och händelserna avlöser hela tiden varandra och jag tycker verkligen att Kent har lyckats med att knyta
 samman historien på ett utomordentligt bra sätt.

Jag ser fram emot att få läsa del 2, jag måste ju få veta hur det går för Jakob!

Sammanfattningsvis: 
En bladvändare som berör med mycket spänning och som kryper in under skinnet, du både vill och vill inte läsa, men kan du kan inte sluta läsa förrns du vet... eller...?

Handling: 

En 10-årig pojke cyklar allt vad benen orkar nerför gatan. Jakob vet att han dödade den andra pojken. Med livet som insats söker han skydd i Stockholms undre värld, men inser för sent hur värdefull hans namn är i dessa kretsar och går rakt i en ödesdiger fälla. 

Samtidigt blir församlingen i Knutby alltmer involverad i sökandet efter Jakob. Vad de inte vet är att han är bortom all räddning. I en lägenhet i Flemingsberg sitter en man och rekryterar barn till IS. 
Han har precis fått upp ögonen för en ny rekryt, vilket sammanfaller bra med att han lovat ledarens dotter i Irak en mänsklig gåva. Om det sker med guds vilja är första delen i en samhällsaktuell trilogi som berör frågor som flyktingsituationen, IS och mobbning.

Författare: Kent Rishaug
Titlel: Om det sker med guds vilja, Konverteringen
Utgiven av: Nicole Publishing
ISBN: 9789198446685
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Lyssna:  Storytel - E-bok


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar