torsdag 4 juli 2019

Vackra unga döda - Jessica Followes
Det här är en pusseldeckar i sann Agatha Christie stil men tyvärr saknar den skärpan och klurigheterna som finns i Agathas böcker.

Historien är en mordgåta som utspelar sig på 1920-tal, där vi möter 
överklassen och tjänstefolket så både tidsandan, som interiörer är tydligt inspirerade av hennes tidigare böcker om Downton Abbey.
Ett plus är författarens miljöskildringarna kring nattklubbar och personbeskrivningar av diverse gangsters, de är lysande.

Tempot är väldigt långsamt och själva historien känns ibland rörig och lite väl omständligt. En stor nackdel är att det är så många personer inblandade så jag tappar i bland bort mig på vem som är vem och vem så gör vad. 
Annars är det en historia med mycket charm och inga blodiga scener. 

Sammanfattningsvis: En lågmäld pusseldeckare som är lite väl seg för mig som gillar action, men för dig som tycker om engelska -20-talets jazzklubbar och mysigt kluriga intriger så är det här helt rätt. 
Perfekt att njuta av i en solstol eller i hängmattan om du vill ha en:
Småmysig, Klurig och väldigt Charmig pusseldeckare 

Om du vill kan du läsa ett utdrag ur boken här 📚📚
 
Handling 
När Pamela Mitford firar sin 18-årsdag på Asthall Manor har det glada 20-talet nått sin höjdpunkt, och Asthall är invaderat av ett kotteri av njutningslystna,vackra unga personer ur gräddan av den engelska societeten. Deras traditionsenliga skattjakter är vida omtalade men leken slutar i tragedi när den grymma, karismatiska Adrian Curtis blir knuffad från den närliggande kyrkans tak och avlider.


Polisen slår fast att mördaren måste vara tjänsteflickan Dulcie. Men Mitfordsystrarnas barnsköterska och förkläde Louisa Cannon är övertygad om att Dulcie är oskyldig och fast besluten att rentvå henne.

Vackra unga döda, den andra delen i Jessica Fellowes rosade serie om systrarna Mitford, får vi återigen stifta bekantskap med Louisa Cannon som dras in i ett mordmysterium i hjärtat av den engelska överklassens glittrande 1920-tal. 


Författare: Jessica Fellowes
Titlel: Vackra unga döda - Mittfordmorden del 2 
Utgiven avbokforlagetpolaris
ISBN:9789177950295
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Storytel: Uppläsare Frida Hallgren
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar