onsdag 31 juli 2019

Höjden av förändring - David ErikssonStort tack till dig David att du ville skicka denna underbara bok till mig. Jag fullkomligt älskade den från första till sista sidan. Den är oerhört träffsäker, samtidigt som den har en liten sorglig underton.

Davids sätt att beskriva miljöer och människor är magisk, jag kan se de norrländska vägarna och husen i den lilla byn Vemforshöjden. Men även beskrivningen på hur den tysta gamle grannen Sandell, och hans terapeutiska, och inte alltid så konverserande samtal över ett schackpart blir till en rutin i jagets liv. 

 ”I vanlig ordning, då jag avslutar en av mina lite längre utläggningar, så säger Sandell egentligen ingenting som svar, där från andra sidan schackbrädet. Och det är oftast tillräckligt.”

Jag beundrar jagets sätt att verkligen göra slag i saken, att våga göra den stora förändringen som hans, förmodar jag, 30 års kris påkallar.

För mig är det här en annorlunda Feelgood bok, den får mig att le många gånger, och det är rakt igenom en mycket trivsam läsning med en hel del igenkännings faktorer. 

Sammanfattningsvis: Härlig träffsäker historia med humor, men med en lite sorglig underton. LÄS DEN
Tack även till den fina blå origamifågeln som du skickade med som jag inte riktigt förstod vitsen med förrän jag läst boken =)


Handling

"Hej! Jag kan tyvärr inte svara just nu eftersom jag stängt av min telefon och flyttat tusen kilometer norrut. Om det var något viktigt ber jag om ursäkt, men det kommer att bli krångligt: jag nås för närvarande bara via brev..."

Höjden av förändring är en tidvis humoristisk, tidvis sorglig berättelse om vad som händer när man byter Huvudstadens 1 000 000 invånare till Vemforshöjdens 33. Vad som händer när man faktiskt vågar ta det där steget som innebär Stor Förändring. Som många pratar om, men väldigt få genomför.

Följ med på en berättelse om oväntad vänskap och oavsiktligt ansvar. För allt är ett projekt. Även konsten att spontant bosätta sig mitt i ingenstans.

"En stor begåvning för säkra formuleringar som levandegör människor och situationer." - Anders, Kapprakt


Författare: David Eriksson
Titel: Höjden av förändring
Utgiven av: Eget förlag, Type and Tell
ISBN:9789176838815
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar