måndag 13 februari 2023

Veronas Dotter - Alyson Richman

Portofino, Italien, 1943. Elodie vet hur hon ska försvinna  obemärkt i mängden av människor som, liksom hon, anlänt till den vackra kuststaden med båt. Men skräcken för att de tyska officerarna i hamnen ska granska hennes dåligt förfalskade identitetshandlingar får henne att stå som fastfrusen på kajen och trots tyskarnas rytande uppmaningar får hon inte fram ett ord. Plötsligt tar en okänd man Elodie under sina vingar och i desperat behov av någonstans att bo följer hon med honom till hans hem vid Portofinos klippor.

Bara några månader tidigare var Elodie Bertolotti en lovande cellist i Verona, obekymrad om allt som pågick i omvärlden. Men när Mussolinis terrorvälde drabbar hennes familj lockar Luca, en ung bokhandlare, in henne i motståndsrörelsen.
I Portofino får Elodie en fristad hos doctor Angelo Rosselli. Han är en man som bär på sina egna svåra hemligheter, fyllda av skuld och ånger. Men Elodies ankomst väcker hopp och glädje, något som Angelo trodde var förlorat för alltid.

Jag har läst tre böcker av Alyson Richman och hon lyckas alltid gripa tag i mig med sina vackara och inkännande beskrivningar av sina karaktärer och de miljöer de vistas i.
I boken Veronas dotter fångar hon in hopp, spänning och kärlek under en farlig tid och på ett genuint sätt förmedlar hon hur den första kärleken tar en i besittning men även hur tung sorgen kan upplevas.
I den här boken spelar musiken en viktig del och det är rent magiskt hur Alyson får fram olika känslor när hon beskriver musiken, såväl i viktiga avgöranden under människors kamvilja men även i att bearbeta tunga händelser. 
Den här vackra, sorliga men ändå hoppfulla berättelsen kommer att stannar kvar länge.  Den är skriven, med djup, med kärlek och med hopp. 

Läs även de tidigare böckerna


Titel: Veronas dotter
Författare: Alyson Richman
Förlag: Bokförlagetpolaris

Ljudbok: Gabriella Boris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar