söndag 26 februari 2023

Blodspoeten - Ramona IvenerDet är tidig vår och en ung kvinna hittas mördad i Kongens have i Köpenhamn med ett poetiskt meddelande bredvid kroppen. Två år senare har ingen glömt det ovanligt brutala mordet men mördaren sitter i tryggt förvar på sluten rättspsykiatrisk anstalt, så när det sker ett liknande vansinnesmord på en känd skådespelerska på Djurgården i Stockholm börjar polisen misstänka att det rör sig om en copycat-mördare. David Ritter och hans team blir snart indragna i utredningen och det dröjer inte länge innan de alla svävar i livsfara.Det här är den tredje fristående delen i Ramona Iveners serie om den intuitiva och knivskarpa kriminalkommissarien David Ritter.

En mörk, oförutsägbar och oförglömlig thriller där mycket mer än att fånga en seriemördare står på spel. En rad oväntade vändningar förtätar handlingen fram till den chockerande upplösningen.

Det här är en thriller med ett högt tempo och med alldeles för många obehagliga och grova scener som får mina nerver att nästintill kollapsa. Jag måste medge att jag blev obekväm i många av de brutala och allt för ingående beskrivna råheterna. Jag gillar spänning och att hållas på sträckbänken men det här blev för mycket för mig.


Läs med fördel de två delarna som är före för att få bästa behållning ,men den gå att läsa som fristående.


Titel: Blodspoeten
Författare: Ramona Ivener
Förlag: Nona
Ljudbok: Magnus Roosman


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar