onsdag 22 februari 2023

Kan innehålla spår av Tommy Roos - Cecilia Klang
Tommy Roos liv är som det alltid varit. Han arbetar på fabriken i hemstaden Forshammar och är sedan många år gift med tonårskärleken Martina. Det enda som egentligen skiljer sig från ungdomsåren är att det stora lagts på hyllan, och att rockstjärnedrömmarna ersatts av villan, Volvon och vovven. Själv tycker Tommy att allt rullar på fint, men det gör inte Martina. Under ett samtal med en parterapeut släpper hon bomben: hon vill skiljas. Samtidigt får Tommy nyheten om att fabriken står inför hot om flytt till Estland, med hundratals arbetslösa som följd.

Tommys liv är på väg att rasa samman totalt, men så träffar han operasångerskan Gunnel Aurell, en gång en internationellt firad stjärna.

Med Gunnels hjälp hittar Tommy sin röst igen och får chansen att bevisa att det fortfarande finns liv och kämpaglöd kvar i både honom och Forshammar.

Kan innehålla spår av Tommy Roos är en roman om det lilla livets stora händelser. En slags powerballad i romanform, en stämsång om den man önskat att man blivit och den man faktiskt blev. Det är också en berättelse om en bruksort och dess kamp för att få finnas kvar.

"Det är varmt, inkännande och underbart mänskligt. Cecilia Klangs huvudkaraktärer är komplexa, tredimensionella och en aning motsträviga, det vill säga helt oemotståndliga. Ska man bara läsa en feelgoodroman i sommar är det här verkligen boken!" Bibliotekstjänst


Men som jag gillar Cecilias sätt att skriva på. Hon har rappa dialoger, bra driv och stor igenkänning. 
Jag fnissar, jag förfasas och ibland lider jag med Tommy och jag älskar helheten.


Det är en varm berättelse som går rakt in i själen och jag kommer nog att tänka på Tommy och hans trubbiga och lite aviga attityder men även på hur han tar sitt ansvar för sig själv och lyfter sig ur träsket. 
En berättelse om att lämna gamla hjulspår och hitta sig själv och och komma till insikt och lära känna sig själv.

Jag rekommenderar varmt den här boken, som är välskriven, berörande och som gav mig många skratt. Jag har även lyssnat och Marie Richardson läser den mycket bra.
Ser fram emot nästa bok och att få följa dessa helt underbara karaktärerna.

Titel: Kan innehålla spår av Tommy Roos
Författare:  Cecilia Klang
Förlag: Bokförlaget Polaris
Ljudbok: Marie Richardson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar