lördag 13 augusti 2022

Livets lyckliga omväger - Charlotte Butterfield

 

Vad skulle du förändra i ditt liv?

Jessica Bay har allt och det är alldeles för mycket. Griniga tonåringar, ett hektiskt läkarjobb och en man som minns att det är 632 dagar sedan de låg med varandra, men däremot inte kommer ihåg att ta ut soporna Jess är nära den berömda väggen.

När chansen att byta liv dyker upp, tar hon den direkt. Jobbet som husläkare på en pytteliten ö i engelska kanalen kan vara familjens möjlighet att hitta tillbaka till varandra. Isle of Forth visar sig vara en vacker, charmig och välkomnande ö, trots att öborna har koll på varje steg man tar, och att allt avhandlas på den lokala puben
Men ön har en hemlighet: om du sitter på en speciell bänk på klipporna i solnedgången kan du färdas tillbaka i tiden och återuppleva vilken dag du vill i ditt förflutna. Du får en chans att göra om och göra rätt.

När Jess av en händelse upptäcker det, blir hon yr av alla möjligheter men glömmer att fundera över om det är så klokt. För om du förändrar ett enda ögonblick i dåtiden kan hela din framtid se helt annorlunda ut. Hur mycket är Jess beredd att riskera för att ställa saker till rätta? Och kommer hon att inse riskerna innan hon förlorar allt?

Livets lyckliga omvägar är en feelgoodroman om familj, kärlek och gamla hemligheter som kommer upp till ytan. En historia som kommer att få läsaren att le igenkännande och charmas av såväl karaktärer som miljöer. 

Jag är lite ambivalent till vad jag ska tycka om den här boken. På ett sätt tycker jag om den men ibland upplever jag att det blir lite väl rörigt med allt farande fram och tillbaka i nu och dåtid. 
Det är en mysig, småcharmig och varm feelgood med en djupare underton. Läs den och klura på vad du tycker så kanske vi kan ta en diskussion om den sen.  Hur skulle du gjort om du haft samma möjlighet som Jess? En spännande tanke!

"..en varm och humoristisk skildring av vardagsliv och behovet av att få sörja. ”Bibliotekstjänst
Titel: Livets lyckliga omväger 
Författare: Charlotte Butterfield
Omdöme: 💙💙💙++ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar