tisdag 2 augusti 2022

Ett nytt liv på Cockleberry - Nicola May


Rosa Larkin har sett bättre tider, så när hon ärver en närmast förfallen handelsbod i en pittoresk by i Devon funderar hon först på att sälja den och behålla pengarna. Men även om hennes välgörares identitet förblir ett mysterium så har han eller hon lämnat ett viktigt villkor: butiken får inte säljas, bara överlåtas till någon som verkligen förtjänar den.
Rosa bestämmer sig för att ge det en chans och åker till Devon med sin tax Hot. Hon gör allt hon kan för att handelsboden i Cockleberry Bay ska bli en framgång. Men kan hon göra det helt på egen hand? Och om inte, vem kommer att hjälpa henne och vem vill i hemlighet se henne misslyckas?

Rosa möter en stilig rugbyspelare, en sexig rörmokare, en bedragare och ett gäng bybor som gärna lägger sig i. Långsamt uppdagas de mystiska omständigheterna kring arvet och Rosa måste konfrontera sitt sedan länge dolda förflutna.


Det här är en sådan där härlig "må bra" bok som man inte släpper i från sig för än den är slut.
Vi bjuds på charmiga miljöer, familjehemligheter, intriger och allt annat som bör vara ingredienser i en feelgood. Självklart är det även härliga karaktärer och en del kärlek. Det enda som stör mig lite och som jag tycker boken förlorade på var könsord och andra runda mindre trevlig ord som jag lätt klarat mig utan. Förstörde nästan feelgood känslan.
Utan dem hade boken fått högsta betyg men nu ramlade den ner till en fyra.

Titel: Ett nytt liv på Cockleberry 
Författare: Nicola May
Omdöme: 💛💛💛💛
Förlag: Nonaförlag 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar