lördag 13 augusti 2022

Berätta en detalj - Malin Tuvesson


Romanceförfattaren Julia lämnar ett förhållande på sparlåga hemma i Sverige och drar till London för att göra PR och skriva manus när en av hennes böcker ska filmatiseras. Beskedet om att Paul Thompson, en av de mest eftertraktade filmstjärnorna för tillfället, tackat ja till rollen som Antonio gör alla överlyckliga. Alla utom Julia. Hur kan den överreklamerade, stroppiga skådisen passa för rollen som ligger henne så varmt om hjärtat?


En grillfest hemma hos Paul håller på att sluta i tragedi och plötsligt är det Julia som kommer att spela en viktig roll för Paul. Hon tvingas successivt omvärdera sin inställning - kanske finns det ett djup bakom hans snygga fasad trots allt.

Feelgood/romance med både vänskap, kärlek, karriär och intriger. Lättläst och underhållande med ett slut som kanske inte var helt otippat. 
Det här är en väldigt välskriven och underhållande debutroman. men för mig blir det ett nja. En ganska ytlig berättelse som visserligen slinker ner. En hängmattebok får bli min sammanfattning.

Titel: Berätta en detalj
Författare: Malin Tuvesson 
Omdöme: 💖💖💖

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar