tisdag 9 augusti 2022

Del 1 - 3 Villa Vildros - Mia Söderberg


     

"Mia Söderberg berättar med glädje och värme om grannarna (och kakaduan Whitney) i det fantastiska huset Villa Vildros." BTJ


Vi får följa veterinären Parisa som hamnar nydumpad, tre veckor innan sitt eget bröllop, i en bäddsoffa hos mormor som bor i det märkliga huset Villa Vildros. Erik var hela hennes framtid och nu har hon inget kvar av det. Hon äger bara kläderna hon står och går i och känner sig helt vilsen i tillvaron. En dag lär hon känna kakaduan Whitney som har rymt från sin matmor Sofia, en excentrisk gammal kvinna som bor högst upp i huset. Parisa lyckas fånga in fågeln och när hon lämnar över Whitney uppstår en sällsam vänskap mellan Parisa och Sofia. En vänskap som inte liknar någon annan och som kommer att förändra hennes liv för alltid.


Välkommen till Villa Vildros, ett hus fyllt av värme, glädje och kärlek såväl som livets stora och små bekymmer. Ett fantastiskt hem för Parisa och hennes grannar som vi får följa i de tre böckerna om den stora villan där rosorna växer vil

En serie som jag fastade i och sträckläste alla tre böckerna. Jag har även lyssnat en hel del och Ellen Jelinek läser det bra.
Vi bjuds på förvecklingar, familjehemligheter, vänskap och kärlek blandat med humor, svärta och lyckligt slut. Precis som en äkta feelgood ska vara.
Jag gillade ettan bäst. Den hade ett bra driv. Del två tappade lite fart och i tran kunde jag ibland känna att den repeterade lite väl mycket. Kanske det hade räckt med två böcker.

Alla tre böckerna har härlig karaktärsbeskrivningar och den underbara kakaduan Whitney är ett härligt tillskott i berättelsen.
Jag gillar även sättet som Mia beskriver miljöer såväl runt Villa Vildros som de när Parisa befinner sig i Frankrike. Det gör att man kan se och uppleva de olika platserna på ett bra sätt.
Även det sätt som Mia låter alla karaktärer i Villa Vildros vara härliga personligheter är charmigt och jag känner nästan som om jag är en i det stora glada gänget.
Andemeningen i berättelsen  för mig är att leva här och nu och våga ta steget på många olika plan. Våga öppna upp för nya möten och se det goda i det hela. Det gör i alla fall Parisa.

Titel:
Ett nytt kapitel - Del 1
Den stora överraskningen - Del 2
Alla dessa hemligheter - Del 3
Författare: Mia Söderberg
Ljudbok: Ellen Jelinek
Förlag:  Bokförlaget Polaris 
Omdöme: 4 💜💜💜💜 +
Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar