torsdag 8 juli 2021

Bokförlaget Gyllendufva - Lille Emme & Sara. H Olsson

Mina Tankar

Vilken underbar men rätt skruvad skildring av böckernas värld. En helt galen, rolig och dråplig historia som lockar till såväl skratt som eftertanke.

Härliga karaktärer och miljöbeskrivningar som ger bilder. Dessutom förvecklingar som manar till skrattattacker. och ett driv som ger oss läsare full fart från start till mål.
Vill du skratta, häpnas och förundras? I så fall är det här boken för dig. Boka av allt annat för börjar du läsa så slutar du inte.

Boken

Gunilla von Schmeeren är nybliven änka och har ärvt sin makes anrika bokförlag Gyllendufva, som trots prestigefylld utgivning lider av stora, ekonomiska utmaningar. Om situationen inte vänder inom åtta månader kommer hon att tvingas att sälja företaget för att betala banken. Gunilla bestämmer sig för att anställa den erfarna förläggaren Petra, och tillsammans jobbar de för att få förlaget på fötter. Men kommer de att få tag i den lysande debutanten som inte svarar på mail? Kommer den bittra agenten göra allvar i sina hot om stämning? Och kommer de att ha råd att ställa ut på Bokmässan?

Bokförlaget Gyllendufva är den färgsprakande inledningen på serien om kvarteret Kronan, ett mysigt område i Huvudstaden där butiker och företag kanske drivs lite okonventionellt, men med stort hjärta. I denna skruvade, humoristiska skildring av böckernas värld får läsaren följa med till ett traditionellt förlag som plötsligt får två påhittiga kvinnor i toppen. Hemligheter avslöjas och vänskapsband knyts när författarna Sara H. Olsson och Lilly Emme tar sig an bokbranschen i detta kärleksbrev till feelgoodgenren.


Titel: Bokförlaget Gyllendufva
Författare: Lille Emme & Sara. H Olsson
Förlag: Historiska Media
Ljudbok: Frida Hallgren
Omdöme: 4 📕📕📕📕++
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar