måndag 8 april 2019

Vår älskade - Kamila Shamsie

Tack bokförlaget Polaris för att ni skickade den här fina boken till mig. Jag ska villigt erkänna att jag aldrig hade köpt den själv, för i min enfald trodde jag att den inte var något för mig. Så fel man kan ha. När jag väl börjat läsa så var jag fast. Författarens språk och hennes sätt att beskriva sina karaktärer och miljöer är så genialt och jag gillar det verkligen.

Ämnet i sig är ju väldigt kontroversiellt och svårt att ta upp och jag har flera gånger under berättelsen behövt fundera över mina egen åsikter och hur man lätt ifrågasätter utan att vara insatt i olika dilemman, hur lätt fördomar förankras utan att jag har tagit reda på fakta. Författaren beskriver fyra sinsemellan helt olika karaktärer, och hon gör det på ett så bra sätt att jag som läsare förstår och känner med dem alla, min lojalitet växlar en hit och en dit.

Det är en historia som griper tag i mig och jag har verkligen fått vidga mina vyer och vikten av att inte döma för fort. För som vi alla vet så är allt inte bara svart eller vitt. Den här boken och dess fyra huvudpersoner kommer jag att bära med mig ett tag framöver och när det händer, vilket inte är så ofta, anser jag att det är en riktigt bra 
bok! Läs den!Handling 
När Isma lämnar England för USA är det med känslan av att livet äntligen kan börja på riktigt. Efter moderns död har hon helhjärtat ägnat sig åt småsyskonen, men nu har hon fått chansen att följa sina drömmar.

Men hon kan inte sluta oroa sig för sin viljestarka syster Aneeka hemma i London, och brodern Parvaiz som också han när en dröm: Han vill hedra arvet från sin pappa, jihadisten han aldrig kände. En dag försvinner Parvaiz spårlöst. När han återigen ger sig tillkänna besannas Ismas värsta farhågor.

Strax därpå lär systrarna känna Eamonn, sonen till en mäktig politiker. Eamonn har även han ett arv att leva upp till – eller trotsa. De två familjernas öden flätas obönhörligen samman, med drastiska konsekvenser för alla inblandade.

En ny version av Sofokles antika drama Antigone.

“Bygger upp en av de mest minnesvärda slutscenerna jag läst i en roman det här århundradet” /N Y Times


Författare: Kamila Shamsie
Titlel: Vår älskade
Utgiven av: Polaris
ISBN9789177950226
Betyg: 5🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus

Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar