onsdag 24 april 2019

Går genom vatten, går genom eld - Christian UngeTack Christian för att du frågade mig om jag ville läsa och recensera din bok. Det här är en riktig bladvändare som har korta kapitel, högt tempo och en text som flyter oerhört bra.
Det är full gas och spänning från första rad och så fortsätter det hela boken igenom. 


Tekla är en karaktär som man inte riktigt vet var man har, hon är oförutsägbar och en mycket viljestark kvinna som inte alltid håller sig inom givna gränser. Jag gillar henne trots hennes egensinnigheter och inte helt korrekta uppträdanden.


Boken hade lätt fått betyg 5/5 om det inte varit så förtvivlat mycket sjukhustermer. För mig blir det bara jobbigt och jag inser att jag ofta bara skummar där och ibland till och med hoppar över de delarna.
Jag kan också känna att det är något för många sidohandlingar och någonstans känns det som om alla inte knyts ihop på slutet. 
Det är allt från sjukhuspolitik och narkotikahandel till möjligt terroristattentat och en lillebror med problem. Det blir många bollar att hålla reda på tycker jag.
Ett hett tips är att se till att ha gott om tid när du börjar läsa, för du vill inte sluta läsa 
förrän du får veta, VEM, HUR och VARFÖR???

Handling
Tekla är akutläkare på Nobelsjukhuset i Stockholm, en blivande stjärna i sitt yrke, stresstålig och handlar våghalsigt i de mest utsatta situationerna på akuten. Samtidigt bär hon på flera hemligheter. Uppväxten i en missbrukande miljö, sina egna "bomber" - och så har hon en förmåga som är hennes främsta tillgång och största svaghet: hon kan inte glömma något.

Men den som minns allt blir också lätt farlig för andra personer.

En stor explosionsbrand i ett höghus orsakar katastroflarm i Stockholm. Mycket tyder på att det är en terroristattack med många dödsoffer. Tekla är en av de första på platsen och räddar bland annat livet på en svårt brännskadad man. Vem är han? En av terroristerna? Ett oskyldigt offer? Eller kan han vara någon som står Tekla mycket nära, någon som hon skulle offra sitt liv för?

Branden orsakar en dominoeffekt och berör snart både sjukhusledningen, polisen och kriminella nätverk. Inte minst det som leds av patriarken Victor Umarov som ser sitt familjeimperium hotas av de krafter som satts i gungning.


Författare: Christian Unge
Titlel: Går genom vatten, går genom eld
Utgiven av:Norstedts 
ISBN9789113080543
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Lyssna
Storytel  Inläsare: Gunilla Leining

Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar