fredag 5 april 2019

Broder Jakob - Emelie Schepp

Hon har fått priset som årets deckarförfattare 2106, 2017, 2108 och jag hoppas att hon får det 2019 igen. 
Tack Harper Collins för recensionsec

Återigen fångar Emelie mig från första raden och jag vägrar släppa i från mig boken för ens jag har slukat alla sidorna. 


Ja, ska jag vara helt ärlig så har jag inte velat läsa boken... det är så här varje gång jag ska läsa det senaste någon av mina favoritförfattare släpper. Det är med ångest jag börjar för jag vill suga på den så länge som möjligt, jag vill INTE att den ska ta slut!!! Jag vill inte att karaktärerna i boken, som nu börjar kännas som min familj, inte ska hänga med mig längre. Jag vill ha dem kvar en liten stund till...

Vad är det då som gör att jag gillar Emelies böcker så mycket? Jag tror att det är flowet i berättelsen, det rappa språket och hennes konst att hålla mig nyfiken. Hon är extremt duktig med att få parallellhandlingarna att fungera och att få dem att flyta ihop på ett snyggt och bra sätt. Dessutom älskar jag karaktärerna, allt ifrån den något bångstyriga Mia till den otroligt läskige Danilo Peña.

Jag säger bara vill du ha " En spännande, fartfylld och så välskriven bok, så BRODER JAKOB" 
Och för mig är det bara att hoppas att Emelie har många intressanta och spännande idéer i sitt huvud, för jag vill att Jana snart ska vara tillbaka, så jag får en dos av familjen igen.Handling
En regnig vårdag hittas en kvinna brutalt mördad i Norrköping. Det är det andra offret på kort tid. Omständigheterna är likadana, benen är hopsydda och kropparna hittas i Strömmen som flyter genom staden. Vem vill få dem att se ut som sjöjungfrur och varför?
 
När en ny kvinna anmäls saknad är det uppenbart för polisen att de har att göra med samma gärningsperson.
 
Åklagare Jana Berzelius, som leder förundersökningen, börjar snart hitta kopplingar till fallet Simon Norell, en ung man som mördat sin familj och sedan dess suttit inspärrad på rättspsyk i Vadstena. Men Simon vägrar att prata. Någon måste vinna hans förtroende innan tiden rinner ut, och den ende som kan göra det är mannen som rör sig som en hotfull skugga i Janas liv – Danilo Peña.
 
Broder Jakob är femte delen i serien om åklagare Jana Berzelius. En kriminalroman om identitet, syskonskap och försoning.
De fyra tidigare böckerna i serien om åklagaren Jana Berzelius: Märkta för livet, Vita spår, Prio ett och Pappas pojke.

Författare: Emelie Scheep
Titlel: Broder Jakob
Utgiven av: Harpercollins.se/
ISBN9789150941814
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Lyssna
Storytel

Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar