måndag 25 mars 2019

Sylvia Lidén Nordlund - feelgood x 2
Allt det du måste och Om du bara vågar är de två första böckerna, av Sylvia Lidén Nordlund, i trilogin om Mia och hennes liv.
Man skulle kunna säga att böckerna är en typ av feelgood berättelser, fast de handlar mer om mod och rädsla. De handlar om en stor oro för livet och hur det blivit men också funderingar på att våga ta steget till något nytt. Att kunna resa sig efter tuffa tider, och att kunna ta mod till sig för att möta olika rädslor. 

Sylvias sätt att skriva böckerna gör att jag ibland får kalla kårar på min kropp, fast det inte är en thriller. Hon beskriver så väl de olika känslor och situationer som drabbar Mia, inblicken hon ger oss läsare i hur det kan kännas att bli utmattad och att inte själv förstå vad som händer är otroligt trovärdig och lysande. Berättelserna förs framåt i ett lugnt tempo samtidigt som det händer mycket i Mias inre. 
Det här är en bok som tar upp många jobbiga känslor och situationer och ändå måste jag säga att den hela tiden är väldigt lättläst och hela berättelsen har ett fint flyt. 

Att stå upp för sig själv och ta sig rätten att reagera om en blir respektlöst behandlad eller tas för given, är nog det viktigaste budskapet i min berättelse.  
Sylvia Lidén Nordlund

Handling i Allt det du måste
Mias vånda och ångest växer; över arbetssituationen, över tonårsdottern som har svårt att finna sig tillrätta i sin nya skola och över maken som mest har fokus på sig själv och sitt arbete. Prövningarna tvingar Mia att stanna upp och se över allt hon tror att hon måste. 

Provläs lite i Allt det du måste

HandlingenOm du bara vågar 
Mia har återhämtat sig från utmattningsdepressionen och tycker att jobbet fungerar bättre. Nya möjligheter till utveckling finns, om hon bara vågar säga ja.

Privatlivet däremot är sämre än någonsin. Hennes beslut att skilja sig är det enda möjliga, men Torbjörn och dottern Frida håller inte med. Bästa väninnan Serena som brukar stötta, har egna problem att brottas med. Agneta och Kattis lever i sin lyckobubbla. Mia känner sig ensam och tänker ofta på kurskamraten Ola, även om hon tror att det är utsiktslöst. Hon vill följa sitt hjärta, frågan är om hon vågar?

Provläs lite i Om du bara vågar

"En inträngande psykologisk roman om hur instängdhet i egna rädslor och krav förbyts i insikter som leder till inre och yttre frihet.”
Eva Swedenmark, författare

Författare: Sylvia Lidén Nordlund 
Titlel: Allt det du måste & Om du bara vågar 
Utgiven av: Förlagshuset Siljans måsar
ISBN: Allt det du måste 9789188097538 & Om du bara vågar 9789188097811 
Betyg: 4 🌟🌟 🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus

Läs fler bokbloggar.se
Läs fler bokbloggar.se

Läs mer på Sylvias blogg 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar