torsdag 28 februari 2019

Här var det mörkt - Tomas Kindenberg

Precis som titeln på den här micronovellsamlingen är det här ingen glad och rolig bok. Jag har väldigt svårt att förstå mig på den typen av humor men jag vet att det finns de som uppskattar den humorn.
För mig blir det bara för mycket och jag tycker det är jobbigt att läsa, läsa för mig ska vara en njutning och det är inte de här micro novellerna.
dock tycker jag du ska bilda dig en egen uppfattning om Tomas sätt att skriva, vi är ju alla olika, med olika smak och tycke 😮


Du kan följa "Humoristen mikronoveller" på Instagram eller på Facebook för att få smakprov ur boken. 

#härvardetmörktSagt om HumoristenMen som sagt så finns det de som uppskattar den här typen av humor. 
”Tomas Kindenbergs texter liknar ingenting annat i svensk litteratur. I senaste boken Humoristen demonstrerar han sin förmåga att på några få meningar fånga karaktärer som är lika komiska som oroväckande.”

Staffan Wilsson, Café


En text ur boken
”Om jag inte haft så bråttom i morse hade jag kastat en blick i spegeln och upptäckt att jag hade mat mellan tänderna. Väldigt mycket mat. Och snor, droppandes ur näsan, ner på byxorna och den öppna gylfen. Skjortan i trasor. Munnen ett svart hål, med något brunt rinnande ur mungipan. Och själen, själen ska vi inte tala om.”
Mat mellan tänderna, ur Här var det mörkt.

Tomas Kindenberg är född 1975 och bosatt i Stockholm. Här var det mörkt är hans tredje samling mikronoveller. Han har tidigare utgivit Kan du inte bara vara pinsamt tyst (2006) och Humoristen (2012).

Författare: Tomas Kindenberg
Titlel: Här var det mörkt
Utgiven av: Zoo Produktion
ISBN9789163719868
Betyg: 1 🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Här kan du läsa fler bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar