onsdag 20 februari 2019

Jägaren - Kamilla Oresvärd

Ett stort tack till Bokfabriken för recexemplaret och att jag får recensera din bok Kamilla OresvärdDel 2 i serien om kriminalkommisarie Stina Seger och hennes team är Jägaren. En typisk svensk kriminalroman med ett språk som passar den gener den är skriven för. Det är ett snabbt tempo med många olika vändningar som gör att man vill veta mer.

Intrigen är aktuell med kopplingar till internet och de mindre positiva sidorna av nätet uppmärksammas. 

Handling 
När Julia en tidig morgon kommer hem från ett nattklubbsbesök möts hon av en fruktansvärd syn. I köket ligger hennes storasyster livlös på golvet och det är blod överallt. Kriminalkommissarie Stina Seger och hennes grupp blir tilldelade fallet, med väldigt få ledtrådar att arbeta med. Stina kämpar med sorgen efter sin mamma, och i kombination med att ständigt ligga steget efter gärningsmannen blir hennes situation nästintill ohanterlig. De måste komma nära innan mördaren slår till igen, men till vilket pris? 

Samtidigt jagar en man sanningen om en olycka som skedde flera år tidigare. Men vem är han? Och vad är det som han så desperat söker efter?

Jägaren är en fristående uppföljare till Minnesbäraren (2015).Sammanfattningsvis: I det stora hela tyckte jag bra om boken Jägaren, dock tappade jag bort mig ibland då det var väldigt många olika karaktärer att hålla reda på. Jämfört med första boken i serien  Minnesbäraren (läs i tidigare blogginlägg) tycker jag att den här lyfter bättre, den är inte lika babblig och framför allt fastnar den inte lika mycket i redogörande termer, vilka jag hade svårt med i den första boken. Det här är en bra story som vävs ihop på väldigt föredömligt sätt, de små lösa trådarna jag funderat över får sin förklaring efter allt eftersom historien fortskrider. vem är egentligen mördaren? Det är inte förrän i slutet som allt får sin förklaring. Att jag inte lyckades knäcka slutet gillar jag, då lever boken hela vägen.Författare: Kamilla Oresvärd
Titlel: Jägaren
Utgiven avBokfabriken
ISBN9789176295489
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos

Lyssna 
Storytel
Dagens tankeInga kommentarer:

Skicka en kommentar