måndag 22 maj 2023

Sömmerskan och friheten - Karin Härjegård

Livet har blivit ljusare för Helena, som tog sin tillflykt till Härjedalen när hennes liv kraschade. Nu gräddar hon våfflor i det mysiga våffelbruket om dagarna, men hon längtar efter mer. Och så får hon upp ögonen för det gamla gula huset, där Hilda – kvinnan som förr i tiden drev våffelbruket – en gång bodde. Men vem var Hilda egentligen?

I början av 70-talet lever Hilda och hennes man på den stora gården i Fjällnäs. Men äktenskapet är inte lyckligt, och det enda som håller Hilda vid liv är våffelgräddningen och mötet med gästerna. Det hon helst av allt vill göra är att sy.

När ett filmteam från Stockholm plötsligt dyker upp, och Hilda lär känna skådespelarna och de andra i produktionen, vänds allt upp och ner. Har Hilda det mod som krävs för att våga förändra sitt liv?


Sömmerskan och friheten är en vacker feelgoodroman med sorgkant, och den fristående uppföljaren till Karin Härjegårds succé Kallbaderskan bland fjällen.

En härlig uppföljare som även den har allt som jag vill ha i en feelgoodare, härliga karaktärer, underbara miljöer, familjehemligheter och framför allt värme.
Den är skriven med känsla och har både djup och charm som blandas upp
med sorg, hopp, glädje och vänskap på ett ödmjukt sätt. 
En bok om att hitta sig själv och att komma tillbaka till livet stärkt och hoppfull.
Feelgood rakt igenom på alla sätt! 

Jag har lyssnat och gillar Maries sätt att läsa. Hon gör det verkligen inkännande och proffsigt.

Titel: Kallbaderskan bland fjällen 
Författare: Karin Härjegård
Ljudbok: Marie Richardsson
Förlag: Printzförlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar