onsdag 31 maj 2023

Parasiten - Sofie Sarenbrant


Brända kvarlevor av en kropp hittas en varm sommardag på Drottningholm. Vid offret finns en dödslista. Kriminalinspektör Emma Sköld är det sista namnet av fem.

Parallellt med utredningen rullas ett tjugo år gammalt fall upp, där en mamma åkte till akuten med sitt spädbarn och hamnade i häktet. Vad har det förflutna med mordet att göra? Det är upp till Emma med kolleger att stoppa förövaren innan fler råkar illa ut. Och slutligen även hon själv.

PARASITEN är den elfte fristående delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. På sitt karakteristiska sätt skildrar Sarenbrant samhällsaktuella teman. Parasiten handlar om när livet slås i spillror över en natt. Om hämndbegär, såriga syskonrelationer och en familjetragedi som får katastrofala konsekvenser.

Jag har tyckt att de senaste böckerna i den här serien inte riktigt har hållit hela vägen in i mål, men det gör definitivt den här delen.
Sofie är enligt mitt tycke otroligt skicklig på att fånga in läsaren och sedan bibehålla intresset hos mig som läsare.  Sofie hittar alltid nya spännande vinklingar från samhällets fram och baksidor att belysa och i den här delen tar hon upp skakvåld, missbruk och könsbyte.

En spännande och bra bok från sida ett med bra karaktärs - och miljöbeskrivningar och många karaktärer dyker upp från tidigare böcker så därför rekommenderar jag dig att läsa böckerna i rätt ordning för bästa behållning.

Titel: Parasiten, Emma Sköld (del 11)
Författare: Sofie Sarenbrant
Ljudbok: Katarina Ewerlöf
Förlag: Bookmark Förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar