söndag 7 maj 2023

Galgens bok - Thomas Enger

Ett underligt överfall: Eva överlever ett mordförsök i sitt eget hem. På golvet bredvid henne ligger en död man som hon överhuvudtaget inte känner. Och i hallen: en livrädd åttaårig flicka som inte säger ett ord.
Ett underligt försvinnande: Peter, en ensam och deprimerad man, tar ut en stor summa i kontanter och försvinner sedan spårlöst. Knappt två år senare ger han ifrån sig ett livstecken i form av ett mejl. Mailet leder till en kedja av händelser som får brutala konsekvenser för dem han älskar mest. Och inte minst för honom själv.
Ett underligt liv: Lille-Chris växer upp i ett mörkt och dystert hem präglat av en drunkningsolycka som hände när han var mycket liten.
Galgens bok är en thriller som tar ut svängarna och som får en att tänka på Harlan Coben eller Jo Nesbø på hans mera utflippade humör.
Vilken otrolig bra bok! Jag har sträckläst för den är verkligen spännande. Den har karaktärer som är väldigt speciella och oerhört intressanta att följa. Den har ett oerhört starkt driv och den är välskriven.
Jag har även lyssnat och kan verkligen rekommendera även att lyssna, det är Martin Wallström som läser.
Titel: Galgens Bok
Författare: Thomas Enger
Förlag: Wahlström & Wistrand
Ljudbok: Martin Wahlström


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar