lördag 20 maj 2023

En väv av lögner - Kristin Fägerskjöld
Året är 1958 och på ett ålderdomshem i New York sitter en gammal kvinna som i hela sitt vuxna liv har levt med en väl bevarad hemlighet. Hon kallar sig Daisy White sedan flera årtionden och ingen på den här sidan Atlanten känner till hennes riktiga bakgrund. I själva verket är hon en svensk adelsdam som var en av huvudparterna i en uppmärksammad mordrättegång. Men vad var det egentligen som hände den där vintern 1897 på herrgården utanför Norrköping då hennes blivande svärfar dog? Och hur kunde allt gå så fel att hon fick lämna Sverige under förnedrande former och ändra sitt namn?

En väv av lögner bygger på den sanna berättelsen om Helga Fägersköld, men vilka drivkrafter som låg bakom dramat och vad som verkligen skedde är det ingen som vet säkert. Kristin Fägerskjöld har skrivit en roman ur sin släktings perspektiv i ett försök att skildra den gripande händelsen.

Kristin Fägerskjöld har skrivit ytterligare en fantastisk bok som berör. Den har det mesta som en riktigt bra bok ska ha enligt mig, ett tänkvärt innehåll som berör, men dessutom måste det finnas kärlek och sorg men även glädje och realism. Viktigt för innehållet är även miljöbeskrivningar och levande karaktärer.

Jag hade lite svårt att komma in i den...men när jag väl gjort det så var det sträckläsning och en helt galet bra bok.
Trots för mig en liten svagare inledning så är detta en riktigt fin och härlig läsupplevelse.

Författare: Kristin Fägerskjöld  
Titel: En väv av lögner
Utgiven av: Norstedts
Ljudbok: Anna Maria Käll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar