söndag 16 april 2023

Vem minns Anki Braun - Sara H Olsson


Solrosgatan har alltid varit i oklanderligt skick tack vare Anki Braun, Sommarängens självutnämnda ordningsman. Men när Ankis make blir sjuk och de tvingas flytta från sitt älskade kedjehus förändras allt. Grannarna, som känt sig tvungna att följa Ankis regler, får nu äntligen en chans att blomma ut.

Sommarängens nykomlingar, paret Perleman, planerar att bilda familj samtidigt som de jobbar hårt och renoverar sitt nyinköpta hus. Men deras framfart väcker snart känslor, inte bara hos grannarna utan kanske fram för allt hos husets förra ägare - Anki har nämligen väldigt svårt att hålla sig ifrån sitt gamla område.

När ett dödsfall plötsligt inträffar, och Anki dessutom synts till på platsen, tar polisen Christian Håkansson sig an utredningen. Men rör det sig om en olyckshändelse - eller ett mord? Och vem i Sommarängen har i så fall motiv att döda?


"En charmig mysdeckare med mycket igenkänningskomik." Emmie Spånberger, BTJ-häftet
Det här är en rätt dråplig roman men hög charmigfaktor men som har ett djupare budskap under den glättiga fasaden. Den har karaktärer som man kan hitta där man bor så det är hög igenkänningsfaktor och miljöerna känns riktigt trovärdiga. En lättläst roman med härliga karaktärer som man både kan gilla och irritera sig på. 

Titel: Vem minns Anki Braun 
Författare: Sara. H Olsson
Förlag: HarperCollins 
Ljudbok: Gabriella Boris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar