måndag 10 april 2023

Öga för öga - tand för tand - Christina Larsson
Sektion M är en specialenhet med bas i Göteborg, obegränsade resurser och handplockad expertis inom brottsutredning, skapad för att lösa speciellt komplicerade mord. 

Till sitt förfogande har denna elitstyrka en specialbyggd buss med labb, obduktionsrum och sovplatser. De stoltserar med en hundraprocentig uppklarningsgrad av sina fall. Men är allt verkligen så perfekt som det verkar?
Nora Fellers nystart i Malmö slutade i katastrof. Nu står hon själv anklagad för mordförsök och tvingas förlita sig på kollegan Erika för att rentvå sig från misstankar. Samtidigt hittas en torterad och mördad kennelägare i en park i Malmö. Sektion M, med Charlotte Victorin i spetsen, kallas än en gång till Malmöpolisen för att bistå i utredningen. Men som vanligt har Charlotte en dold agenda

Strypsnaran dras allt hårdare åt om justitierådet Ingemar Wallin, när Nora närmar sig sanningen om Sektion M. Högt upp i maktens korridorer tvingas mäktiga män ta obekväma beslut som kan innebära fritt fall, för att rädda sig själva.

Upplösningen är brutal med omskakande vändningar och avslöjanden. Det blir en rå och hänsynslös kraftmätning där Nora Feller tvingas agera långt utanför lagen och sina egna principer för att bekämpa de onda krafter som vill förstöra hennes liv. Sanningen som uppdagas visar sig vara mer djävulsk och smärtsam än Nora kunnat föreställa sig. Det finns ingen vinnare och det räcker inte att överleva striden. De mörka krafterna måste tillintetgöras en gång för alla.


"Öga för öga, tand för tand" är den avslutande delen i serien om Sektion M. I denna del har den framgångsrika Cecilia Sahlström medverkat som gästförfattare.

En otroligt spännande bok som hade drivet rakt igenom och som sig bör med bra spänningsböcker så är det kort startsträcka och jag sögs in i handlingen direkt och där blev jag kvar ända till sista sidan.

Karaktärerna är alla oerhört speciella och gruppen sektion M är en samling människor med vitt skida personligheter som alla tillsammans utgör en spännande blandning, som trots sina olikheter ända tillför massor och som har sin givna plats för att få till twisterna.

Titel: Öga för öga - tand för tand
Författare: Christina Larsson 
Förlag: Wapi
Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar