onsdag 26 april 2023

En ärlig lögn - Tarryn FisherFörsök inte fly – det som ligger bakom kommer alltid ikapp

Rainy har lämnat sitt gamla liv och bor sedan en tid tillbaka i en stor villa uppe i bergen. Omgiven av tallar och en konstant dimma har hon hittat sin fristad - ett nytt liv där hon kan glömma det som varit. När hon motvilligt går med på att åka på en tjejresa till Las Vegas förväntar hon sig vilda partykvällar med cocktails och kasinon - att hennes väninna skulle försvinna ingick inte i planerna. Därefter följer en skräckfylld tillvaro som gränsar till en fullkomlig mardröm. Hon inser att hon måste göra upp med sitt förflutna för att rädda sin vän - och sig själv.


“Fisher har en förmåga att formulera obehagliga känslor så intimt att de kryper in i kroppen. Berättelsen flyter lätt, är spännande, roande och håller läsaren i ett fast grepp.” Camilla Malmborg, BTJ-häftet


Vilken spännande psykologisk thriller där absolut inget är som man tror. En bok man gärna sträckläser för den är väldigt lättläst. Du kommer snabbt in den spännande historien och den är definitivt inte förutsägbar. 

Författaren lyckas mycket bra med att gestalta såväl karaktärer som miljöer och hon är verkligen skicklig på att bygga upp spänningen med sina snabba vändningar. Spänning ända till the bitter end. En är en bladvändare som dessutom är välskriven.


Titel: En ärlig lögn
Författare: Tarryn Fisher 
Ljudbok:  Sofia Berntson
Förlag: harpercollins

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar