tisdag 12 april 2022

Kärleksbrevet - Lucinda Riley

Kärleksbrevet är en spännande roman om en kunglig skandal och oförlåtliga svek av författaren till serien om de sju systrarna.

När sir James, en av sin generations främsta skådespelare, avlider 95 år gammal, efterlämnar han inte bara en förtvivlad familj utan också en hemlighet som är så chockerande att den skulle kunna skaka det brittiska etablissemanget i grunden.
Joanna Haslam, en ambitiös ung journalist, får i uppdrag att bevaka skådespelarens begravning. Joanna hamnar bredvid en gammal kvinna, som senare skickar henne ett hemligt brev.

Joanna börjar skala av lagren av lögner som omslutit hemligheten i över sjuttio år, och inser snart att det finns starka krafter som kommer att göra allt för att hindra henne från att avslöja sanningen.
”Res tillbaka till 1990-talets London i denna skildring av mörka hemligheter bland Englands grädda. Perfekt sommareskapism med fantastiska vändningar.”

Ytterligare en bra bok av Lucinda Riley men inte hennes bästa enligt mig. Den har allt det där man vill ha, spänning, romantik och familjehemligheter i en salig blandning. Men ändå var det något i början som gjorde att jag inte kom in i berättelsen, något jag inte kan sätta fingret på.  Men sen lossnade det och då med besked och jag hade svårt att sluta läsa. En bok med många vändningar, intriger och frågan som ofta återkommer, vem kan man lita på?
Tack Jenny Schyttberg och Bazar för recex.

Titel: Kärleksbrevet
Författare: Lucinda Riley
Förlag: Bazarförlag
Omdöme: 4 🌹🌹🌹🌹

1 kommentar: