torsdag 28 april 2022

Mörkret och den rosa bubblan - Markoolio, Marco Lehtosalo


För Markoolio var livet en skön fest och allt ett skämt – för Marko Lehtosalo var livet en kamp. Mot styvfarsans slag med bältet, mot morsans spritmissbruk och mot att hånas i skolan för märkeskopior och skidor hittade i soprummet.

”Markoolio – mörkret och den rosa bubblan” är den osannolika berättelsen om hur en dömd ungdomsbrottsling från Orminge utanför Stockholm blev en av Sveriges största artister. Med Markoolio skapade Marko Lehtosalo en hitmaskin och tog listorna med storm. Han kastades in i ett framgångshjul som snurrade allt snabbare. Samtidigt bar han på mörka minnen från barndomen.

I ett uppmärksammat sommarprat 2018 avslöjade Marko hemligheterna som han och hans familj burit på i så många år – nu berättar han för första gången hela sin historia.
 En oerhört stark berättelse som är sorglig. Den fängslar men berör oerhört på djupet. En bok jag inte kan recensera utan jag ber dig att läsa den! Den ger ett helt nytt perspektiv och förståelse för en fantastiskt härlig människa. Tack för alla härliga sommarplågor som barnen terroriserat oss med under deras uppväxt. Jag gillar dig Markoolio!

Tack för recex

Titel: Mörkret och den rosa bubblan
Författare: Markoolio, Marco Lehtosalo/ Gustav Gelin
Förlag: 
Bokförlaget Forum 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar